Het is als werkgever niet altijd gemakkelijk om het juiste personeel te vinden. Het moeten werknemers zijn die binnen het team passen en ook hun verantwoordelijkheden aan kunnen. Daarnaast is het zo dat medewerkers ook een bepaalde ontwikkeling willen doormaken en daarom graag bij het bedrijf willen blijven werken en niet direct met een jaar al opgestapt zijn. Dit zijn allemaal zaken die je goed zou moeten screenen. Er zijn een aantal mogelijkheden om dit te doen. We nemen ze met je door deze blog.

Beter werken in lelystad

Er zijn tal van manieren om aan geschikt personeel te komen, zodat je beter kunt werken met je bedrijf in Lelystad. Het is natuurlijk mogelijk om een advertentie in de krant te zetten of op de verschillende sociale media waar mensen op kunnen reageren. Natuurlijk is het ook een belangrijk kunnen zaak om ervoor te zorgen dat wanneer er dan mensen komen opdagen er ook een goede screening plaats kan vinden van de potentiĆ«le werknemers. Dit kun je laten doen door een bedrijf dat H&R-dienstverlening voor bedrijven doet. 

Hoe ze vaak mensen een screenen

Er zijn een aantal beproefde methode waarmee mensen gescreend kunnen worden en waardoor je dus kunt weten of iemand geschikt is voor een bedrijf of niet. Vaak wordt er een gesprek gedaan en een rollenspel zodat er gezien kan worden hoe iemand reageert in bepaalde situaties en antwoord op bepaalde vragen. Op deze manier is het wel heel makkelijk om mensen eruit te pikken die er niet bij passen en juist die er wel bij passen. Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen jullie elkaar in de ogen kijken en dan kun je al heel snel zien wat voor vlees je in de kuip hebt. 

Blijf onze teksten volgen, want we houden je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Pin It on Pinterest