Performance improvement

Wat belangrijk is bij het oprichten van een BV

Geplaatst op

Vandaag de dag is het vrij eenvoudig om een BV op te richten. Wel is het belangrijk om een duidelijke structuur te hebben, je zaken goed geregeld hebben en weet wat je rechten en plichten zijn. Hier zijn een paar zaken waar je op kunt letten bij een BV oprichten.

Wanneer een holding oprichten

Bij een holding denkt men vaak aan een groot bedrijf. Een holding kan echter ook voor kleine ondernemers erg aantrekkelijk zijn. Eén van de voordelen is dat ze niet aansprakelijk zijn voor hun privé vermogen met een BV. Desalniettemin kan je veel kwijtraken als je BV failliet gaat: bijvoorbeeld je bedrijfspand, het opgebouwde pensioen en de zakelijke auto’s. Door een holding op te richten, richt je twee BV’s op. Je plaatst dan je risico’s afzonderlijk van je privé BV. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat je de werk-BV gemakkelijk kunt verkopen. Een holdingstructuur brengt wel meer kosten met zich mee vergeleken met het hebben van slechts één BV. Sommige administratie en oprichtingskosten moeten per BV betaald worden.

Wanneer een tussenholding oprichten

Wanneer je bedrijf veel vastgoed of onroerende goederen heeft, kan een tussenholding interessant zijn. Je kunt namelijk de aandelen en het onroerend goed  in de tussenholding plaatsen, zodat deze overgenomen kunnen worden vanuit de tussenholding.

DGA loon

Bij het oprichten van een BV, is het meestal zo dat de eigenaar een Directeur Groot Aandeelhouder wordt. (DGA) Dat betekent dat je jezelf een minimum salaris van €45.000 per jaar moet uitkeren. Dit is voor de meeste beginnende ondernemers te hoog om uit te keren. Er zijn twee zaken die je kunt regelen om deze lasten te omzeilen:

  • Je kunt een verzoek aanvragen bij de belastingdienst om vrijstelling te krijgen van deze regel. Met een prognose dien je aan te tonen dat je niet de financiële middelen beschikt om de DGA uit te keren.
  • Een nul aangifte doen voor de loonheffingen. Meld je bedrijf aan als inhoudingsplichtige en doe maandelijks een nul aangifte voor de loonheffingen. Aan het eind van het jaar maak je de balans op, trekt de eventuele investeringen er af, en keert het restant uit als salaris.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden