Geplaatst op
Het kan zo zijn dat jij na een bedrijfsongeval klachten ervaart waardoor jij bijvoorbeeld niet meer kunt werken en daardoor inkomen misloopt of zelfs kosten maakt. Bedrijfsongevallen die ervoor kunnen zorgen dat je niet meer kunt werken, gebeuren vooral bij fysiek uitputtend werk zoals bouwvakker of loodgieter. Als jij tijdens je werkuren een ongeval geval krijgt dan ben je hier in de meeste gevallen voor verzekerd en kan je letselschade claimen. Dat komt omdat de meeste bedrijven hun werknemers verzekeren tegen letselschade. Hoe dit nou allemaal werkt? Dat gaan we in deze blog bespreken.
Je werkgever verzekerd
Zoals we net al benoemde kan letselschade het makkelijkst voorkomen in branches waar fysieke uitputting onvermijdelijk is. Deze werkgevers hebben dan negen van de tien keer ook een verzekering hiervoor waardoor jij gedekt bent wanneer er iets met je gebeurt. Als jij dus letselschade oploopt tijdens je werk, neem dan contact op met je werkgever als eerst, want in de meeste gevallen kan je werkgever voor je regelen dat je vergoed wordt voor de kosten die je maakt en de inkomsten die je misloopt.
Je bent niet verzekerd
Het kan ook zo zijn dat je werkgever je niet heeft verzekerd tegen letselschade tijdens de werkuren. In dit geval moet je dit zelf gaan regelen en een advocaat in letselschade inschakelen. Naast dat je een advocaat kan inschakelen heb je ook verschillende bureaus die het claimen van letselschade makkelijk voor je kunnen maken. Woon je toevallig In Breda en omstreken? Dan kun je letselschade claimen Breda. Wij raden je dit bureau erg aan omdat wij zelf ook ervaring hebben met dit schadeclaim bureau.
Conclusie
Als je letselschade hebt opgelopen tijdens de bedrijfsongeval wordt vaak vergoed op één of andere manier. Of via je werkgever, of je moet je letselschade claimen via een advocaat of een claimbureau. Het komt erop neer dat als jij iets oploopt tijdens je werk, dat je meestal wel in je recht staat om daar een goede vergoeding voor te krijgen.